2013 Myrängsgården text

TOBIS VINTERMÖTE 2013 I MYRÄNGSGÅRDEN, ORSA-MORA

Anna Rindström hade tagit det lovvärda initiativet att ordna en träff för våra medlemmar under den bästa delen av vintern, 8-10 mars 2013 . Ankomst den 8 på e.m. efter 35-40 mils bilkörande.

Deltagare: Anna med Henrik E, Anna-Karin med Jan-Gunnar, Anna-Stina och Olle, Elisabet med Ulf, Karin med Henrik H, Gunilla med Calle.

Träffen inföll 10 år efter ett liknande evenemang vi hade i Trosa år 2003, som påmindes om med bilder. Denna gång gynnades vi av ett ovanligt härligt väder, solsken över det gnistrande landskapet, snö och is. Temperaturen dagtid låg kring noll, men nattetid och tidigt på morgnarna var det kallt, 15-20 minus. Myrängsgården ligger helt nära Orsasjön, så både skid- och skridskoåkning kunde utövas, det senare på en plogad bana. Våra deltagare utnyttjade flitigt dessa tillfällen.

Anna hade beställt en visning med guide på Zorngården på lördag e.m., vilket var mycket uppskattat. På söndagen var det några som besökte Sundborn utanför Falun, Carl Larssons hem och ateljé.

Kanske det mest märkvärdiga med denna Tobisträff var stället där vi var inlogerade, Myrängsgården och Anders Diösgården; det senare fungerade som annex till det förra. Dessa båda ställen är byggda i traditionell Dala-stil, med omsorg och kärlek och utomordentligt god smak. Värden Per, en vittbefaren charmig man, jämte den övriga personalen tog hand om oss alla personligt och omtänksamt. Dessutom, serverades två lukulliska middagar, som i Michelins guide över förstklassiga matställen, skulle fått högsta betyg.

På söndagen återvände deltagarna till sina hem, nöjda och glada över att ha tillbringat ett så lyckat veckoslut tillsammans. Många tack till Anna som lagt ner mycket tid för planeringen.

/Calle och Gunilla Wennerholm Trosa den 15 mars 2013